Allahjärtansdag kakor

Ingredienser till cirka 30 kakor

Ugn 175 grader Celsius

200 gram rumsvarmt smör

1 tesked vaniljsocker

90 gram strösocker (1dl)

270 gram vetemjöl (4,5dl)

0,5 kryddmått salt

Hallonsylt ca 100-200 gram (1-2dl)

Florsocker att pudra över kakorna

Instruktion

Dela smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser förutom sylt och florsocker.

Blanda alla ingredienser med en elvisp eller matberedare. Knåda ihop degen ordentligt med händerna på slutet. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåpet cirka 30 minuter.

Ta fram degen och forma till rullar. Dela varje rulle i små bitar, ta därefter två bitar och tryck ihop och forma till hjärtan med en fördjupning i mitten. Lägg på en plåt och klicka sedan försiktigt ut hallonsylt mitt i kakorna. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över kakorna. Klart! Dessa kakor går bra att förvara i frysen.

hearts, valentine, love

9 thoughts on “Allahjärtansdag kakor”

    1. Hope Iannicelli: there is a language drop down menu on the top left side of your screen. Just tap and select English. Happy baking!!

    1. I found it really tricky to get the two bits of dough into a heart shape but my son who is obviously much mire patient than me sorted it! Thank you lovely recipe! X

      1. Happy your son helped you out. 😀 If you don´t have time to shape hearts next time, just do a cirkle cookie and press in the middle and add jam 🙂
        Hope you are having a great start on this new week!
        Warm greetings / Helena

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *