Är jag Rik?

Är jag rik...?

Vad definierar oss som rika egentligen? Många av oss förknippar i första tanken på rikedom med pengar. Visst kan man vara rik på pengar, men är det målet med livet?!

Är jag rik, svar ja! På väldigt många olika sätt. Jag är rik på kärlek till min familj och mina vänner, rik på den kärlek de ger mig tillbaka.

Är jag rik på pengar?

Utifrån mina bilder på Instagram där jag bor i ett stort renoverat hus med fin inredning så kan man ju tro det. Men nej, jag är ingen höginkomsttagare. Vi köpte vårt hus långt ute på landsbygden i Sveriges minsta kommun (utifrån i antal invånare). Här gav de nästan gav bort husen för efterfrågan var så låg för 18 år sedan. Jag har långt till skola, jobb, affärer och andra bekvämligheter. Men vet ni vad, efterfrågan här borde vara stor. Livskvalitén är fantastisk med naturen utanför dörren, fantastiska grannar som bryr sig om en och känns som en del av familjen. Här får mina barn en trygg uppväxt.

Vi har renoverat vår gård i snart 17års tid, jag var 20år när vi köpte vårt hus. Jag drömde om mitt kök i 10 år innan det blev verklighet. Vi har jobbat och sparat och lagt den vi kan på huset för att göra det till vårt drömhem. Vi har slitit själva för att hålla ned kostnaderna och många gånger tittat tillbaka på allt jobb och inte förstått hur vi klarat det. Jag kan stolt säga att jag och min man har gjort detta tillsammans, i 18 års tid har vi jobbat för allt vi har idag.

Det är lätt att bli avundsjuk på alla andras hem och tro att de fått allt till skänks. Men jag vet att i många fall så är hårt arbete en nyckelfaktor. Jag vill att ni ska veta att pengar inte är nyckeln till lycka. Pengar hjälper till i många avseenden och gör saker lättare. Vissa har mer andra mindre, men det är bara vi själva som kan se till att nå dit vi vill. Jag har aldrig haft den ekonomiska möjligheten att ha ett stort hus nära en stad. Skulle vår gård ligga närmare en större tätort så skulle jag inte haft råd att bo där. Jag fick vänta 10 år innan jag hade möjligheten att bygga mitt drömkök. Hade jag haft pengar och kunnat köpa det direkt hade jag nog inte uppskattat det på samma sätt jag gör nu. Att få vänta och kämpa för det vi drömmer om gör belöningen så mycket större.

Vet ni vad som gör mig extra glad? Att så otroligt många människor blir inspirerade av mitt hem. Ett hem som inte ligger på en fashionabel adress utan långt ut på landsbygden i en kommun där fler flyttar ut än in. Att människor från hela världen inspireras av den norrländska livsstilen. 

Nu på senare år har äntligen många yngre familjer har flyttat in till vår by. Det värmer otroligt mycket i hjärtat att se alla gamla hus fyllas med liv igen och få den omtanke och omsorg de förtjänar. 

 Vår by har blommat upp igen och kanske har många fler människor börjat inse tjusningen med att bo på landet och väcka liv i alla de gamla själlösa husen som bara står och förfaller. Varför köpa ett hus eller en tomt i staden för flera miljoner när du kan få så mycket mer en bit utanför stan?

 Nu kan jag äntligen säga att vi renoverar mer för nöjets skull än för nödvändighetens skull. Att få dela mina projekt med er gör det dessutom så mycket roligare. Jag är otroligt rik, jag har min familj, mitt drömhem och en fantastisk fin följarskara som stöttar i vårt och torrt. Jag har inget överflöd av pengar, jag har något mycket viktigare…kärlek…

Delar med mig av några bilder från vårt gamla kök som vi använde i 10 år, lite skillnad jämfört med mitt kök idag.. Visa drömmar tar bara lite längre tid..

Att vara rik på kärlek är den verkliga lyckan i livet. Med kärlek och hårt arbete kan vi nå hur långt som helst! Håller du med?

/ Helena

6 thoughts on “Är jag Rik?”

  1. Gail Bobbitt

    Good for you hard work and love for your house shows. The closer to towns the smaller the houses and very expensive.

  2. Eleanor Gardner

    Thank you so much. You are so correct. Money isn’t everything. Love and family are so much more important. They bring us love and happiness. I like you have work hard all my life as has my husband and together we have built a beautiful home and have wonderful children and grandchildren and I wouldn’t ever give up any of that loving and comfort feeling for any amount of money. We appreciate home and life much more when we work hard for it. You have a beautiful home and I enjoy seeing how you live and your surrounding. I love all you do and wish you much love and happiness in your life. We are all rich in so many ways just sometimes can’t see how fortunate we are.

  3. Love this post! So true that rich is not about money. Your house and stories inspire me! Thank you…👏🏻👏🏻❤

  4. Beautiful. Very true and inspiring. Love all your post. Thank you for sharing the true meaning of being rich.

  5. HELENA, We were blessed to find 25 acres of land, it was on a dirt road. There was 3or4 houses .we bought it in 1980’s,we moved in October 4th 1987,my Birthday! We worked to build a farm and we love living here.Our drive is very long and away from the main road,we can’t see our neighbors and they can’t see us!Now everything has changed,he road was paved,a subdivision was building houses by the hundreds and maybe even by the thousands! I’m so happy and thankful that GOD blessed us with this Beautiful home, we call Heritage Farm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *