
Supergod, enkel bärkaka i ugnsform efter svärmors recept.
Ugn varmluft 175 grader C (347F)
150 gram smält avsvalnat smör
360 gram socker (4dl)
3 ägg
240 gram mjöl (4dl)
2 teskedar vaniljsocker
3dl bär (blåbär är min favorit)
Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Blanda sedan smöret med ägg, socker, mjöl, vaniljsocker. Sikta gärna ned vaniljsockret och mjölet för att undvika klumpar i smeten. Rör ihop tills du har en jämn smet.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form 30cm x 40cm. Häll i smeten och fördela den jämnt i formen. Strö sedan över bären.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lätt kladdig i mitten.
Låt svalna och skär i rutor. Goda att äta som de är eller servera med en klick vispad grädde.
