Blåbärs Kakor

Jam cookies

Jättegoda lättbakade blåbärskakor. Du kan använda en annan sylt om du inte har blåbär hemma.

Ingredienser

Ugn 175 grader Celsius eller 347 F

200 gram rumsvarmt smör

1 tesked vaniljsocker

90 gram socker (1dl)

270 gram vetemjöl (4,5dl)

0,5 kryddmått salt

Blåbärssylt eller din favoritsylt ca 100-200 gram (1-2dl)

Kristyr:

90 gram florsocker (1,5 dl)

1 msk vatten

Instruktion

Dela smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser förutom sylten.

Blanda alla ingredienser ordentligt med händerna tills du får en jämn deg. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåpet cirka 30 minuter.

Ta fram degen och dela den i tre bitar. Rulla varje degbit till en rulle. Lägg rullarna på en plåt, platta till dem lite och gör en fördjupning i mitten av varje rulle. Fördela sedan försiktigt ut sylt i mitten av rullarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter minuter. Låt dem inte vara inne för länge i ugnen, de ska precis få lite färg. Låt de färdiggrädde kakorna svalna.

Blanda ihop kristyren. Spritsa eller ringa kristyren över kakorna. Skär sedan kakorna i sneda bitar. Klart!

Dessa kakor går bra att förvara i frysen.

Syltkakor

3 thoughts on “Blåbärs Kakor”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *