
Jättegoda lättbakade blåbärskakor. Du kan använda en annan sylt om du inte har blåbär hemma.
Ingredienser
Ugn 175 grader Celsius eller 347 F
200 gram rumsvarmt smör
1 tesked vaniljsocker
90 gram socker (1dl)
270 gram vetemjöl (4,5dl)
0,5 kryddmått salt
Blåbärssylt eller din favoritsylt ca 100-200 gram (1-2dl)
Kristyr:
90 gram florsocker (1,5 dl)
1 msk vatten
Instruktion
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser förutom sylten.
Blanda alla ingredienser ordentligt med händerna tills du får en jämn deg. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåpet cirka 30 minuter.
Ta fram degen och dela den i tre bitar. Rulla varje degbit till en rulle. Lägg rullarna på en plåt, platta till dem lite och gör en fördjupning i mitten av varje rulle. Fördela sedan försiktigt ut sylt i mitten av rullarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter minuter. Låt dem inte vara inne för länge i ugnen, de ska precis få lite färg. Låt de färdiggrädde kakorna svalna.
Blanda ihop kristyren. Spritsa eller ringa kristyren över kakorna. Skär sedan kakorna i sneda bitar. Klart!
Dessa kakor går bra att förvara i frysen.

They look delicious I’m definitely going to make some Thank you for the recipe x
Definitely making these!
Very delicious