Kycklingpaj Recept

En lättlagad och god kycklingpaj som upskattas både av barn och vuxna. Denna paj räcker till cirka 6-8 personer.

Ingredienser:

1 kilo frysta kycklingfiléer (4 stycken)

270 gram (3dl) ris (kokas i 650 gram vatten, 6,5dl)

1 stor röd paprika

1 liten burk majs

250-300 gram cremefraishe 15% fetthalt

2 påsar färdig tacokrydda 

Riven ost

Smör till stekning

Salt och peppar

Pajdeg till långform:

(Går bra att köpa färdig pajdeg, då behövs två förpackningar)

300 gram mjöl (5 dl)

5 matskedar kallt vatten

200 g kallt smör

Ugnstemperatur 225 grader celsius ( 437 F )

Storlek på min ugnsform är 25×35 centimeter

Börja med pajdegen. Dela smöret i mindre kuber och mixa tillsammans med mjölet i en matberedare tills den har blivit en smulig massa. Tilsätt vatten och blanda ihop till en slät deg. Pressa ut i formen och spara en del av degen till dekoration. Låt vila i kylskåp i 30 minuter medan du tillreder kycklingen. 

Koka riset i vatten och salt. Om du vill ha lite smak på riset kan du tillsätta en buljongtärning till exempel grönsaksbuljong.

Dela kycklingfiléerna i små bitar och stek i smör, salt och peppar. Tillsätt paprikan efter halva tillagningstiden. Tillsätt gärna färska örter, mina barn är väldigt skeptiska till gröna prickar i maten så jag skippar det. När kycklingen börjar på att vara klar tillsätt majs, 2 påsar tacokrydda, cremefraishe och låt koka ihop. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda om du vill ha mer smak. När kycklingröran är klar tillsätter du det kokta riset (häll eventuellt bort vätska om det finns kvar i riset) och rör om ordentligt. Behöver du mer krämighet tillsätt mer cremefraishe eller lite matlagningsgrädde. 

Nagga pajdegen lätt i formen och förgrädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen tills den fått lite färg. Lägg därefter i kycklingblandningen och strö över riven ost. Dekorera sedan med pajdegen som är kvar. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Servera tillsammans med en god sallad.

ornament, heading, paradise riflebird

12 thoughts on “Kycklingpaj Recept”

      1. Terri Michalenko

        I love how you can easily make dough for sweet and savory recipes! That is so daunting to me, but they do say practice makes perfect so I’ll have to begin somewhere! Thank you for sharing. Your posts make my day!!

  1. What is the creamfraich? How can I transfer the gramsinto cups or teaspoons,tablespoons ? It looks good ,but I need to figure out the measures. ❤

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *